Известие

Collapse
No announcement yet.

Обтегач на пистовия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обтегач на пистовия

Колеги дайте акъл моля.
    Става въпрос за обтегача на пистовия ремък (166, 2.4 JTD, 1999) , който, както разбрате е свършил.
    Та проблемът е, че в SKF върви около 250-280 кинта и по-потвърдена информация кара около 3 месеца или 5 да речем, което за тези пари е просто абсурдно.
    Ще оценя всяка информация или съвет, породени от опит в тази насока.
    До колокото разбрах това е често срещащ се проблем при 166, 159 и Каппа.
    Alfa 156, 1.9 JTD
    Alfa 166, 2.4 JTD

Първоначално публикувано от TheLemonSong Покажи съобщение
    Колеги дайте акъл моля.
    Става въпрос за обтегача на пистовия ремък (166, 2.4 JTD, 1999) , който, както разбрате е свършил.
    Та проблемът е, че в SKF върви около 250-280 кинта и по-потвърдена информация кара около 3 месеца или 5 да речем, което за тези пари е просто абсурдно.
    Ами намери някой който да ти сложи обтегач и да ти даде поне 1 година гаранция
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Къв е проблема продава се на части отделно пружината около 90 кинта отделно ролката 30-40 лева ...втулките се правят на стругар.Този обтегач се монтира и на автомобили пежо ситроен.
      5 Ланчии зад гърба си!
      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Аз също не виждам проблем старият да се рециклира. А това за 4-5м. ми звучи не сериозно.

Comment

Готово-252лв, нов.
          Alfa 156, 1.9 JTD
          Alfa 166, 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
            Ами намери някой който да ти сложи обтегач и да ти даде поне 1 година гаранция
            Какво ще стане ако махна тая пружина и сложа някакво желязо което да е с размерите на пружината.Другите коли как вървят без такива ролки.И според мен не е тя обтегача,а е само за обиране на вибрации.А обтегач е оная ексцентричната ролка пластмасовата.Аз поне така си мисля.Може и да не съм прав..........
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

Първоначално публикувано от teodor80 Покажи съобщение
              Какво ще стане ако махна тая пружина и сложа някакво желязо което да е с размерите на пружината.Другите коли как вървят без такива ролки.И според мен не е тя обтегача,а е само за обиране на вибрации.А обтегач е оная ексцентричната ролка пластмасовата.Аз поне така си мисля.Може и да не съм прав..........
              Съвсем не си прав и колата има демфер освен че е тъпкана с агрегати - та това точно "активен обтегач" докато другия е пасивен за обиране на разликите от дължините на ремъците Ако махнеш пружината ще има последствия за останалите неща по обслужващия ремък вкл. и за демфера.
              sigpic
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Съвсем не си прав и колата има демфер освен че е тъпкана с агрегати - та това точно "активен обтегач" докато другия е пасивен за обиране на разликите от дължините на ремъците Ако махнеш пружината ще има последствия за останалите неща по обслужващия ремък вкл. и за демфера.
                Абсолютно си прав!!!Бях доста изнервен заради тази ролка с амортисьора защото ми се е разбила пак и се оказа в дъното на историята стояло демферната шайба на коляновия вал.Бобо имаш ли представа къде може да ми е проблема-От копчето се отваря багажника,а със ключа ел-отварянето не работи?

Comment

Първоначално публикувано от TheLemonSong Покажи съобщение
                  Колеги дайте акъл моля.
                  Това са пълни глупости Карал 3-5 месеца...Ще има да те кара с години
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Колега,провери демпферната шайба и тогава се занимавай с ролката.Скоро,след поредно ровене из ролките на пистовия ремък хвърлих един поглед и на демпферната шайба,забелязах съвсем малка пукнатина по гумата не повече от 3-4 см.Тук трябва да вметна че майстора много горещо се възпротиви на моята теза че демпфера е с проблем,но аз купих една нова шайба и го накарах да я смени след което настана тишина,вибрацията си замина заедно със сменената шайба.

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Това са пълни глупости Карал 3-5 месеца...Ще има да те кара с години
                      Прав е колегата и моята за толкова време се скапа.Само,че проблема не е в некачествен обтегач,а в некачествена демферна шайба(става въпрос за моята кола).Сега ще пробвам с другата ролка колко ще издържи+качествен демфер.

Comment

Колега ако вземеш менте да ще изкара 3,5 месеца.Аз съм правил варианта с ремонт на части но уцелих едва третата ролка и после при стругар.Принципно стана,но си е играчка.Най добре както казва Бобо читав майстор който да ти даде гаранция.
                        1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                        2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                        1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от teodor80 Покажи съобщение
                          Абсолютно си прав!!!Бях доста изнервен заради тази ролка с амортисьора защото ми се е разбила пак и се оказа в дъното на историята стояло демферната шайба на коляновия вал.Бобо имаш ли представа къде може да ми е проблема-От копчето се отваря багажника,а със ключа ел-отварянето не работи?
                          Имал съм такъв проблем и се оказа контактна история - почни от ключа - после управлението на дистанционните и накрая релето
                          sigpic

Comment

Имал съм такъв проблем и се оказа контактна история - почни от ключа - после управлението на дистанционните и накрая релето
                            Благодарско...................

Comment

Working...
                            X